top of page
חיפוש
Michael Katz
11 בינו׳זמן קריאה 5 דקות
פירה תפוחי אדמה
הפעם אני רוצה להתייחס לפירה תפוחי אדמה שהוא מאכל בסיסי ומוכר לכל, ולמרות זאת לא כולם מצליחים להכינו כך שיהיה טוב מאוד.
1,907 צפיות0 תגובות
Michael Katz
26 ביולי 2023זמן קריאה 4 דקות
"אבן בנייה" במטבח – מרק "וישיסואז"
מרק הווישיסואז מתחבר יפה למרבית עשבי התיבול, לחצילים קלויים, לבשר מעושן, לנקניקיות, לאגוזים מכל סוג, והוא מהווה בסיס שקל ונוח לעבוד איתו.
813 צפיות0 תגובות
Michael Katz
22 בדצמ׳ 2022זמן קריאה 3 דקות
רטבים חמים על בסיס שמן ארומטי
רטבים מהווים לדעתי חלק משמעותי וחשוב מאוד במטבח, ולא פעם אנחנו שומעים שאחד הסודות הכי גדולים ברוטב טוב הוא ה"צמצום" וריכוז הטעמים.
501 צפיות0 תגובות
Michael Katz
5 בדצמ׳ 2022זמן קריאה 6 דקות
ציר בקר (ציר חום)
אני משתף אתכם הפעם בדרך שלי להכנת ציר חום. אני קורא לו ציר חום ולא ציר בקר מפני שאם תפנימו ותבינו את התהליך תוכלו ליצור צירים חומים מכל עצם.
2,521 צפיות0 תגובות
Michael Katz
28 בנוב׳ 2022זמן קריאה 4 דקות
רוטב "וולוטה" – רוטב שבא ללמד
לנמנעים ממוצרי החלב ולשומרי הכשרות: רוטב וולוטה הינו פתרון מעולה לקבלת רטבים שהם "פרווה" – בשימוש בתחליפים כמו שמן זית וכו'.
1,027 צפיותתגובה 1
Michael Katz
23 בנוב׳ 2022זמן קריאה 5 דקות
רוטב אספניול – רוטב חום בסיסי
ברצוני להציג בפניכם את אחד הרטבים הבסיסיים והטובים ביותר שאני יכול להציע לטבח בתחילת דרכו, רוטב אספניול.
2,693 צפיות0 תגובות
Michael Katz
14 בנוב׳ 2022זמן קריאה 5 דקות
רוטב יין אדום
במאמר הבא אדגים הכנת רוטב בורדולייז קלאסי וגם אתן מתכון לרוטב יין אדום שההצלחה איתו קלה יחסית ואסביר למה, כדי שתבינו את העומק מאחורי הכנתו.
11,053 צפיותתגובה 1
Michael Katz
9 בנוב׳ 2022זמן קריאה 5 דקות
רוטב יין לבן
אחד הבסיסים הטובים ביותר שאני מכיר המספק אפשרויות רבות להתפתחות הוא רוטב יין לבן.
872 צפיות0 תגובות
Michael Katz
26 באוק׳ 2022זמן קריאה 5 דקות
רוטב הולנדייז
במשפחת הרטבים החמים קיימת סדרת רטבים שהם למעשה אמולסיות חמות המורכבות מביצים, נוזל ושומן אותם מכירים רוב הטבחים כ"הולנדייז".
1,971 צפיותתגובה 1
Michael Katz
20 באוק׳ 2022זמן קריאה 3 דקות
רוטב חמאה לבנה
אחד הבסיסים שאני עדיין הכי אוהב – וכל פעם מפתיע אותי מחדש – הוא רוטב הנקרא “חמאה לבנה”, שמקורו כנראה באזור עמק הלואר – Loire valley בצרפת.
8,718 צפיותתגובה 1
Michael Katz
12 באוק׳ 2022זמן קריאה 2 דקות
רטבים מתקדמים – חמאת עגבניות
אחד הבסיסים המשמשים אותי שנים רבות בשל מרקמו העדין, צבעו שמשתלב כל כך יפה על הצלחת וטעמו המאוזן להפליא הוא רוטב הנקרא "חמאת עגבניות".
6,656 צפיותתגובה 1
Michael Katz
9 באוק׳ 2022זמן קריאה 4 דקות
רוטב עגבניות – רוטב אם
לרוטב העגבניות יש אין סוף וריאציות, אבל אני חושב שתמיד כדאי להתחיל עם בסיס טוב ולכן אני משתף אתכם כאן ברוטב העגבניות הקלאסי.
1,321 צפיות0 תגובות
Michael Katz
7 בספט׳ 2022זמן קריאה 6 דקות
הסמכת רטבים
הפוסט הבא עוסק בנושא של הסמכת רטבים. בעיקרון אפשר להסמיך כל רוטב וצריך רק לשים לב איך לעשות זאת, עם מה ולמה, ולאיזו תוצאה רוצים להגיע.
4,518 צפיות0 תגובות
Michael Katz
28 באוג׳ 2022זמן קריאה 5 דקות
בישול ביצה בקליפתה (רכה עד קשה)
מי שמכיר את המאמרים שלי יודע שיש לי כבוד גדול ל"ביצה" ושאני דוגל בכתיבה על נושאים שבעיניי חשובים מאוד עבור הטבח הצעיר.
1,501 צפיות0 תגובות
Michael Katz
8 באוג׳ 2022זמן קריאה 4 דקות
בצק רבוך ושימושיו במטבח
בצק רבוך הוא בצק נפלא. הוא קל להכנה ומורכב מחומרים פשוטים ובסיסיים, ואחרי שתבינו איך ליישם אותו במגוון סגנונות תגלו שהשמיים הם הגבול.
1,921 צפיותתגובה 1
Michael Katz
31 ביולי 2022זמן קריאה 6 דקות
קדירת דגים/מרק דגים – "בויאבז"
הבויאבז (Bouillabaisse) הוא הנוזל שהופק מעצמות דגים שונים, ממגוון דגי בריכה ו/או ים.
1,224 צפיות0 תגובות
Michael Katz
25 ביולי 2022זמן קריאה 3 דקות
קולי עגבניות ורוטב עגבניות לפיצה
המילה קולי בצרפתית מתייחסת לרוטב טרי, בדרך כלל מפירות או אחרי בישול קצר, אבל עם הזמן המילה קולי הפכה להיות לשם נרדף לרוטב שעשוי גם מירקות.
829 צפיות0 תגובות
Michael Katz
27 ביוני 2022זמן קריאה 4 דקות
ציר דגים
ציר דגים הוא הקצר להכנה מכל הצירים, והכנתו נמשכת כ-20 דקות בלבד, כיוון שלהבדיל מצירים כגון ציר בקר או עוף, הדרישה מציר הדגים היא לתת רעננות.
1,702 צפיות0 תגובות
Michael Katz
21 ביוני 2022זמן קריאה 4 דקות
קונפי
מקור המילה קונפי הוא בצרפתית ופירושה "לשמר" או "שימור" ולאו דווקא בשומן. זוהי שיטת בישול בחום נמוך, בדרך כלל בשומן או בסירופ סוכר.
564 צפיות0 תגובות
Michael Katz
20 בפבר׳ 2022זמן קריאה 5 דקות
ביצה עלומה – המדריך המלא
הפעם נדבר על ביצים עלומות, שהן אחד המרכיבים המדוברים והנפוצים במסעדות ונושא פופולרי הכובש את הרשת, למרות שמדובר בתהליך מאוד קלאסי.
703 צפיותתגובה 1
bottom of page