top of page
חיפוש

עיבוד/חיתוך עשבים
הפעם אני רוצה לשוחח על קיצוץ עשבים, יותר נכון עיבוד/חיתוך עשבים. אני משתף אתכם בגישה שעליה חונכתי, ויש כמובן גישות שונות ממנה.
Michael Katz
16 ביולי 2023זמן קריאה 3 דקות
817
0


פורל בעישון מהיר
השיטה הבאה שאותה אני רוצה להציג בפניכם היא למעשה עישון חם ומהיר המיועד לנתחים עדינים, בעיקר לדגים.
Michael Katz
29 ביוני 2023זמן קריאה 4 דקות
916
0


קרפצ'יו בקר
המילה "קרפצ'יו" הפכה למונח מקצועי המתאר מנה שהמרכיב העיקרי שלה נפרס דק או עבר עיבוד, כגון מעיכה או השטחה בעזרת כלי המיועד לכך.
Michael Katz
12 ביוני 2023זמן קריאה 3 דקות
590
0

"פבלובה" של טבחים
הרעיון של הקינוח הזה הוא פשוט: קציפת מרנג בתוספת מעט חומץ וקורנפלור, השומרים על פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.
Michael Katz
30 במאי 2023זמן קריאה 3 דקות
559
0


"סביצ'ה" מול "טרטר"
הקהל הישראלי בארץ מתחבר למאכלים המורכבים מדגים נאים, לכן ראיתי לנכון לתת פה הסבר קטן על ההבדל בין סביצ'ה לטרטר.
Michael Katz
28 במאי 2023זמן קריאה 4 דקות
1,496
0


בלילת בירה
המתכון – או נכון יותר השיטה – אותה אני רוצה לשתף היא דרך השימוש בבלילת בירה – בלילה על בסיס קמח, בירה, שמרים ומעט מלח.
Michael Katz
2 במאי 2023זמן קריאה 4 דקות
1,246
0


חוויית נומה
לפני כמה חודשים, לגמרי במקרה, שותפי היקר צ'יקו גילה שיש שולחן פנוי ל-8 אנשים במסעדת נומה המפורסמת של השף רנה רצטפי בדנמרק – מציאה שאין כמוה.
Michael Katz
15 באפר׳ 2023זמן קריאה 3 דקות
796
1


השבוע הרביעי
שיעור הדגמה שיעור ההדגמה של השבוע הביא אותנו להתעסק עם חומרי גלם חדשים וללמוד על שיטות בישול חדשות – כמו גם חזרה והעמקה בשיטות בישול...
דניאל בר-טל קאופמן
15 באפר׳ 2023זמן קריאה 9 דקות
256
0


עוגת שוקולד חמה
במסעדות רבות בארצנו תפגשו בקינוח של עוגת שוקולד חמה שמרכזה נוזלי. למעשה מדובר בקינוח בעל מרקם שמזכיר מעט עוגת ספוג עם מרקם נוזלי במרכזה.
Michael Katz
21 במרץ 2023זמן קריאה 5 דקות
2,159
0


סופלה
הסופלה הוא מאפה מלוח או מתוק, המורכב מגוף שהוא בד"כ רוטב בשמל/קרם פטיסייר בטעם כלשהו או מחית פירות מעובה, שלתוכו מקופל מרנג צרפתי.
Michael Katz
13 במרץ 2023זמן קריאה 8 דקות
2,065
0


קרוקטים פרק 3 – קרוקטים על בסיס מוסלין וחמאה
קרוקטים על בסיס מוסלין הינם קרוקטים על בסיס חלבון דגים או עוף. הם מזכירים מאוד את הנאגט המפורסם של מקדונלדס.
Michael Katz
6 במרץ 2023זמן קריאה 3 דקות
508
1


קרוקטים פרק 2 – קרוקטים על בסיס נוזל
קרוקטים על בסיס נוזל הינם בעלי מרקם שומני אשר נותן חווית אכילה יוצאת מן הכלל, מאחר והיא משלבת ביס שמתחיל במרקם פריך ומסתיים במרכז נימוח.
Michael Katz
14 בפבר׳ 2023זמן קריאה 6 דקות
498
0


ביקורת על העבודה שלנו
בימים אלו שבהם ההתרגשות באוויר לקראת בואו של מדריך מישלן לארצנו הקטנה, מצאתי לנכון להעלות פוסט קצר העוסק בביקורת על מסעדות ועל ביקורת בכללי.
Michael Katz
8 בפבר׳ 2023זמן קריאה 3 דקות
611
2


השבוע השלישי
שיעור הדגמה את השבוע פתחנו עם יום הדגמה שהועבר ע"י שף רומן דימנט, שף וותיק ומקצועי, שעובד גם הוא בבית הספר, ומדריך בשיעורים המקצועיים...
דניאל בר-טל קאופמן
4 בפבר׳ 2023זמן קריאה 7 דקות
185
0


קרוקטים פרק 1 – הקדמה וקרוקטים מתפוחי אדמה
קרוקט מתפוחי אדמה הינו עדיין מרכיב מאוד חשוב בתורת לימוד המטבח הקלאסי, מאחר והוא כלי נהדר ללימוד ההתנהגות של תפוחי אדמה.
Michael Katz
30 בינו׳ 2023זמן קריאה 5 דקות
862
0


מיונז
המיונז הוא אמולסיה – תהליך המופיע במטבח בצורות רבות מאוד. בעיקר חשוב לזכור שמיונז הוא רוטב טעים כל כך, כשהוא עשוי היטב!
Michael Katz
29 בינו׳ 2023זמן קריאה 5 דקות
927
0


השבוע השני
שיעור הדגמה שבוע נוסף החל, ואנחנו מתחילים להתרגל לקונספט הלימודי. בוקר יום שני, לקראת פתיחת שיעור ההדגמה, סו שף אפרת מונטריסקי (בעלת העסק...
דניאל בר-טל קאופמן
28 בינו׳ 2023זמן קריאה 7 דקות
169
2


השבוע הראשון
יום ראשון לקורס – יום קליטה היום הראשון לקורס הגיע וההתרגשות רבה 😊 ביום זה, שאופיין כיום קליטה לתחילת הלימודים, פגשנו את צוות השפים של...
דניאל בר-טל קאופמן
28 בינו׳ 2023זמן קריאה 4 דקות
171
0


איך הכל התחיל
שלום לכולם וברוכים הבאים/ת! אני דניאל בר-טל קאופמן ואני יוצרת תוכן מתחום הקולינריה שעוסקת בבישול עם אש גלויה ובשרים (מה שמכונה במילים...
דניאל בר-טל קאופמן
19 בינו׳ 2023זמן קריאה 3 דקות
296
0


איולי מול מיונז
בארצנו הקטנה רוב הטבחים מתייחסים לאיולי כמיונז, ולמעשה איולי הפך לשם נרדף למיונז בארץ.
Michael Katz
19 בינו׳ 2023זמן קריאה 2 דקות
2,073
0
bottom of page