top of page
חיפוש


Michael Katz
31 ביולי 2022זמן קריאה 6 דקות
קדירת דגים/מרק דגים – "בויאבז"
הבויאבז (Bouillabaisse) הוא הנוזל שהופק מעצמות דגים שונים, ממגוון דגי בריכה ו/או ים.
1,478
0

Michael Katz
25 ביולי 2022זמן קריאה 3 דקות
קולי עגבניות ורוטב עגבניות לפיצה
המילה קולי בצרפתית מתייחסת לרוטב טרי, בדרך כלל מפירות או אחרי בישול קצר, אבל עם הזמן המילה קולי הפכה להיות לשם נרדף לרוטב שעשוי גם מירקות.
861
0


Michael Katz
20 ביולי 2022זמן קריאה 4 דקות
למה כדאי ללכת ללמוד בבית ספר לבישול
גילוי נאות – במשך הרבה שנים לא הייתי תומך נלהב של בתי ספר לבישול… שמי מיכאל כץ, טבח במקצועי כבר 32 שנה, שף במסגרות שונות ובעיקר מורה...
617
0


Michael Katz
13 ביולי 2022זמן קריאה 9 דקות
ביף וולינגטון – Beef Wellington
המאכל הנפלא שנקרא "ביף וולינגטון" חוזר לכותרות ומככב ברשתות, ולכן החלטתי לכתוב מאמר מקיף למדי בנושא.
2,914
1


Michael Katz
5 ביולי 2022זמן קריאה 7 דקות
עולם ה"קרפ"
ה"קרפ" בארץ נתפס בעיני הציבור כמרכיב זניח של קינוח בבית קפה או בדוכן בפארק שעשועים, אבל בספרי הבישול הצרפתיים יש ל"קרפ" מקום של כבוד.
404
0

Michael Katz
27 ביוני 2022זמן קריאה 4 דקות
ציר דגים
ציר דגים הוא הקצר להכנה מכל הצירים, והכנתו נמשכת כ-20 דקות בלבד, כיוון שלהבדיל מצירים כגון ציר בקר או עוף, הדרישה מציר הדגים היא לתת רעננות.
1,938
0

Michael Katz
21 ביוני 2022זמן קריאה 4 דקות
קונפי
מקור המילה קונפי הוא בצרפתית ופירושה "לשמר" או "שימור" ולאו דווקא בשומן. זוהי שיטת בישול בחום נמוך, בדרך כלל בשומן או בסירופ סוכר.
601
0


Michael Katz
6 ביוני 2022זמן קריאה 4 דקות
דוקסל פטריות
דוקסל פטריות הוא תבשיל המבוסס על טכניקת "חצי אידוי". לדוקסל טעם נפלא ומרקם עדין המתחבר עם בשר בצורות רבות והוא מעולה כתוספת למילויים שונים.
3,886
0

Michael Katz
19 במאי 2022זמן קריאה 5 דקות
קינואה
המאמר עוסק בקינואה, חומר גלם טרנדי מאוד בימינו שקל לעבוד איתו ומהווה בסיס נהדר המשתלב במנות רבות ומגוונות.
631
0


Michael Katz
9 במאי 2022זמן קריאה 4 דקות
כמה מילים על קריסת מטבח
הכינוי לו זכתה התופעה של סרוויס לא מוצלח שבו המטבח לא מתפקד בעולם הטבחים הינו "קריסת מטבח". במאמר תמצאו כמה מילים על התופעה ועצות להתמודדות.
156
1

Michael Katz
28 באפר׳ 2022זמן קריאה 5 דקות
הסלמון של אטיליו באסו
תפריט מסעדתו של באסו היה על טהרת הדגים והסלמון לא כיכב שם הרבה, למעט סלמון בר, כשהיה, אבל מנה אחת נתנה לדעתי את מלוא הכבוד לסלמון ה"מצוי".
351
0

Michael Katz
20 בפבר׳ 2022זמן קריאה 5 דקות
ביצה עלומה – המדריך המלא
הפעם נדבר על ביצים עלומות, שהן אחד המרכיבים המדוברים והנפוצים במסעדות ונושא פופולרי הכובש את הרשת, למרות שמדובר בתהליך מאוד קלאסי.
788
1


Michael Katz
20 בפבר׳ 2022זמן קריאה 5 דקות
צלייה הפוכה
במאמר שלפניכם תמצאו הסבר על "צלייה הפוכה" – "Reverse sear" או "Reverse grilling" והקדמה בסיסית להבנת תהליך הבישול של בשר.
1,118
0

Michael Katz
20 בפבר׳ 2022זמן קריאה 5 דקות
דגים בכבישה חמה
דגים בכבישה חמה- טכניקה של שילוב המלחה ונוזל חם.
557
1
bottom of page