top of page
דניאל בר-טל קאופמן

איך הכל התחיל


שלום לכולם וברוכים הבאים/ת!

אני דניאל בר-טל קאופמן ואני יוצרת תוכן מתחום הקולינריה שעוסקת בבישול עם אש גלויה ובשרים (מה שמכונה במילים אחרות Live Fire Cooking / BBQ). את התוכן שלי אתם יכולים לראות באינסטגרם או בפייסבוק תחת השם @carnivoros.bbq.festival .

ב-02 לינואר 2023 יצאתי לדרך חדשה בחיי – התחלתי ללמוד את קורס הפרופשיונל בביה״ס לבישול Attilio , בניהולו הקולינרי של שף מיכאל כץ.

את שף מיכאל כץ לא הכרתי זמן רב לפני כן, נתקלתי בכמה מאמרים מקצועיים שהוא כתב רק מספר שבועות לפני כן, ומצאתי אותם מנוסחים היטב, מלמדים ומעמיקים, ופשוט מרתקים!

באותה התקופה חיפשתי מקום ללמוד בו מספר קורסים קטנים בנושאים שונים מתחום הקולינריה כדי להעשיר את הידע שלי ולפתח את יכולותיי. בדקתי מספר בתי ספר בארץ, ולא היה משהו שהרגשתי שהתחברתי אליו.

באותם הימים ראיתי שבAttilio פתחו מסלול השתלמות מקוצר לנושא רטבים, נושא שהרגשתי שיש לי בו פער משמעותי במטבח, ולכן הרמתי טלפון למיכאל וביקשתי לברר איתו פרטים על ההשתלמות הזו. בצד השני של הקו שמעתי אדם בעל קול נעים, מלא סבלנות, מפרגן ונחמד מאוד.

הרגשתי קצת לא נעים, אבל אחרי כ-10 דקות שיחה שאלתי אותו את השאלה שהגיעה מההכי עמוק שלי בבטן – למה לבוא ללמוד אצלך בבית ספר חדש לקולינריה? להתרשמותי, מיכאל כלל לא התרגש מהשאלה וענה עליה בנימוס ונחמדות והסביר כי הוא לא הבמבה ההכי טרייה בשוק.

ההיפך מכך הוא הנכון, שכן הוא בעל ניסיון לימודי של שנים רבות במספר בתי ספר לקולינריה בארץ ובחו״ל, במסגרת זאת הוא לימד במשך מספר שנים בביה״ס לקולינריה המוערך והנחשב ביותר בעולם הקורדון בלו (Le Cordon Bleu). כמו כן, מיכאל עבד כשף ראשי במגוון רחב של מסעדות טובות מאוד בארץ ובעולם בצמוד לשפים גדולים אחרים מהם הוא השכיל. אני מודה שלכזה רקע מרשים לא ציפיתי, ומה שעוד יותר לא ציפיתי לו הואהאופן החסר אגו והחסר התלהבות עצמית שבו כל זה נאמר ע״י מיכאל שהיה צנוע מאוד.

וזה, זה קנה אותי, כי מקצועיות ללא פשרות זה מבין הדברים הראשונים שאני מחפשת, זאת לצד אנשי שהם אנשים טובים (וזה היה ניכר מקולו של מיכאל שהוא אדם טוב). שבוע לאחר מכן התחלתי את השתלמות הרטבים, וגיליתי עולם קולינרי מרתק שמעשיר כל מנה, גם בשיעור אך יותר חשוב מכך -בביתי.

כבר אחרי השיעור הראשון (מתוך 3 שיעורים)חזרתי הביתה והכנתי רטבים מדהימים בקלי קלות, וזה היה כייף גדול!

במהלך ההשתלמות יצא לי להכיר יותר טוב את מיכאל וגם את שותפו צ׳יקו קרוליצקי שהוא מנהל את הבית ספר. כמו כן, הכרתי את שף רומן דיאמנט – שף וותיק ומקצועי שעובד גם הוא בבית הספר ומדריך בשיעורים המקצועיים השונים. הכרתי יותר טוב את בית הספר, את קונספט הלימודים הייחודי שלו, את הקורסים השונים שיש בו, ואת האנשים המדהימים שעובדים שם. והכי חשוב – הכרתי את האופי והוויב של המקום – מעמיק, מקצועי, מעשיר, אנושי, מהנה, שמח, מפרגן.

ראיתי איך תלמידי הקורסים השונים נכנסים בכל בוקר לבית הספר עם אנרגיות טובות וחיוך ענק על השפתיים, מחכים ללגום כל מילה שיוצאת למיכאל ולנבחרת השפים המדהימה שלו.

ראיתי איך השף קונדיטור לאורנט לוי עומל רבות בין קורסים השונים כדי לפנק את התלמידים במאפים ולחמים ממעשה ידיו המופלאות, והרחתי את הריח המטריף שיש במקום.

כמובן שגם חשבתי שאני צריכה להיזהר שם מאוד על משקל, כי מאוד קל להיסחף שם עם כל השפע הזה מסביבי. אם אתם באים ל - Attilio – אל תעשו את זה רעבים! :-)

במהלך כל ההשתלמות הרגשתי משיכה מסוימת ולא מוסברת למקום. מצאתי את עצמי חושבת יותר ויותר על בית הספר ואף מתגעגעת למקום ולאנשים שבו - ובואו נודה באמת, זה מוזר. אבל זה היה שם, והרגשתי שאני רוצה להיות חלק מזה. הרגשתי שיש שם משהו טוב שעושה לי טוב ולכן אני רוצה עוד ממנו.

בסיום השתלמות הרטבים דיברתי עם מיכאל על הצטרפות לקורס הפרופשיונל שלהם –הקורס המקיף, המעמיק, והארוך ביותר שיש להם להציע בתחום הבישול (9 חודשים, 90 מפגשים, 3 פעמים בשבוע). הבנתי ממיכאל שהוא גם הקורס בישול ההכי מעמיק שיש היום בארץ, שכן הוא מכיל משמעותית יותר מפגשים מקורסים אחרים.

מפה לשם – למחרת הצטרפתי לקורס הפרופשיונל, וזו הייתה אחת מההחלטות הטובות יותר שעשיתי בחיי!


אני חייבת לציין שממש לא תכננתי ללכת על קורסים כבדים ומקצועיים, חשבתי שזה לא מתאים לי לא רציתי התחייבות כזו כבדה וארוכה. רציתי להירשם לקורסים קטנים אחת לכמה חודשים וכך להכניס קצת למידה, העשרה והתפתחות לחיי. היום שאני בקורס, ההתחייבות הכבדה והארוכה הפכה לכייף אחד גדול ולכל כך הרבה ידע חדש!

אז כמו שהבנתם מהצגתי העצמית בתחילת פרק ההקדמה, אני יוצרת תוכן מתחום הקולינריה וכיוצא מכך אני חובבת גם כתיבה, למידה ותיעוד. החלטתי לשלב את כל אלה במקום אחד ולכתוב יומן המתאר את חוויותיי מקורס הפרופשיונל בבית הספר לבישול Attilio.

בכל שבוע אעלה סיכום שבועי עם חוויותיי האישיות, תכני הלימוד, חומר לימודי שימושי, תמונות וסרטים – וכל זה כדי לאפשר גם לכם לחוות את זה יחד איתי וללמוד קצת קולינריה.

מקווה שתאהבו ותהנו מזה לפחות כמוני!

תודה שקראתם עד פה :-)

שלכם, דניאל - @carnivoros.bbq.festival


288 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page