לחם לאופה הביתי.ת - בוקר
שני | 4 מפגשים
מקומות פנויים
תיאור השירות
לחם ואפייה הם עולם ומלואו – תחום הדורש שעות רבות של התמקצעות. בקורס זה הכולל 4 מפגשים נתמקד בהבנת עולם הלחם הבסיסי לאופה הביתי - אנחנו ננגיש את העקרונות הבסיסיים וכל מה שחשוב לדעת, תוך שימוש בציוד הדומה לזה המצוי בבית, וזאת במטרה להגיע לתוצר טוב בתנאים ביתיים. כללי משך הקורס: 4 מפגשים מעשיים סה"כ שעות לימוד: 24 השיטה מאחר ושיעור זה כולל בתוכו הכנת בצקים הדורשים התפחה, המורה ישלב הדגמה לצד תרגול מעשי. במהלך השיעור, בזמן שהתלמידים ממתינים להתפחת בצקים שכבר הכינו, הם ילמדו במקביל טכניקות נוספות וכיצד להכין ולאפות עוד סוגי בצקים. נושאי הקורס מפגש 1: לחמים ישירים לחמים ישירים הינם לחמים אשר אינם דורשים או כוללים בתוך תהליך ההכנה שלהם הכנה מוקדמת (כגון מחמצת). אלו לחמים שהבצק שלהם מכיל ביצים או שומן, ולכן אפשר לעבוד איתו באותו היום בו הוכן – "לחם ישיר". מעבר להיותם מוצרים אהובים על הסועד, צורות הכנה אלו נועדו לתת הנגשה ראשונה ומבוא לעבודה עם בצק. בשיעור זה נלמד ונבין את עקרונות ההכנה של: חלה, פוקצ'ה, בייגל אמריקאי ופיצה. מפגש 2: לחמים מורכבים – הכרת הביגה/פוליש בשיעור זה נעלה שלב במורכבות הבצק, ונלמד את עקרנות העיסה המקדימה, הידועה בשם ביגה/פוליש. להבדיל מהלחמים הישירים, לחמים אלו דורשים שלב בסיסי נוסף על מנת להגיע לבצק בעל טעם ומרקם המיוחדים רק לו. בשיעור זה נלמד: לחם זיתים איטלקי מסורתי, באגט על בסיס פוליש ולחם שיפון 30%. מפגש 3: לחמים מורכבים – לחמי מחמצת חלק 1 בשיעור זה נתמקד באחד הנושאים האהובים אשר מרתקים את הקהל בארץ – לחמי מחמצת. בדומה ללחמים המבוססים על ביגה/פוליש, גם לחמי המחמצת מורכבים משני שלבים – רק שהפעם, המרכיב הראשוני שהינו המחמצת דורש תשומת לב שונה ומעט יותר מורכבת. בשיעור זה נלמד: לחם צרפתי (Campagne), לחם חיטה מלאה 90% ולחם שיפון ודגנים 90%. מפגש 4: לחמים מורכבים – לחמי מחמצת חלק 2 בשיעור זה נמשיך את סדרת הלחמים על בסיס מחמצת, אבל הפעם נשלב טכניקות חדשות כגון: איך להגיע להשחמה כהה יותר, הטמעת מרכיבים שונים בבצק ועוד. בשיעור זה נלוש ונאפה: פרצל, לחם תפוחי אדמה, לחם קסטן משיבולת שועל ולחם בירה.
מפגשים קרובים
פרטי איש הקשר
בית ספר לבישול אטיליו
אטיליו - בית ספר לבישול, Yoni Netanyahu Street, Or Yehuda, Israel
03-6887337
office@attilio.co.il