top of page

מבוא לעולם היין

ימי שני | 3 מפגשים

מתחיל בתאריך: 18 בנוב׳
999 שקלים חדשים
בית ספר לבישול אטיליו

מקומות פנויים


תיאור השירות

מפגש 1 - עולם היין - ההיסטוריה של היין - סטטיסטיקה ועובדות - סיפורים מעולם המסעדות היוקרתיות - הגדרת מושגים - כללים לטעימת יין - עולם חדש ועולם ישן - היין בצפון ודרום אמריקה - ארץ ישנה / חדשה - אוסטרליה וניו זילנד - מקור איכותם - תעשיית היין הישראלית - טעימה מודרכת מפגש 2 - העולם הישן : אירופה - איטליה - מעצמת יין - מאפייני יינות ספרד - אזורי היין של צרפת ומאפייניהם - שמפיין ושיטה מסורתית - הסיווגים השונים של יינות צרפתיים - הגישה הצרפתית ליין - הונגריה ויין קינוח - טעימה מקצועית מודרכת מפגש 3 - עולם היין - תמונה כללית - היין הישראלי בעולם - התאמת יין לאוכל - כללים ומלכודות - אחסון והגשה - תרבות ועולם היין - סיכום - בישול עם יין - טעימה מודרכת עיוורת על המרצה : סומילייה ג'סי בודק שימש כממונה על יין במסעדות בצרפת ובמסעדת "קרן" האגדית של השף חיים כהן, ותיפקד במשך שלוש שנים כסומלייה ראשי של מסעדת "רפאל", "מול ים", ״טוטו״ ו״ג׳ורג וג׳ון״ בתל אביב. ג׳סי בונה תפריטי יין, מעביר סדנאות לטעימת יין, מכשיר אנשי מקצוע, מייעץ לגופים מקצועיים ופרטיים בתחום היין בארץ ובצרפת, שופט בתחרויות יין, חבר בועדה למונחי יין באקדמיה ללשון העברית, יבואן של חביות עץ אלון לארץ ומגדל כרמים בחקלאות אורגנית שמהם מפיק יינות ייחודיים. ב- 2005 זכה ג'סי בודק במקום הראשון של פרס ירדן לתרבות היין בקטגוריית הסומלייה הטוב ביותר בישראל. לאחרונה ג׳סי נבחר כדי לייצג בארץ יינות הנדירים משמפיין של יקב ז׳אק סלוס. הקורס מתקיים במסגרת לימודי קורס בישול הפרופשיונל באטיליו


מפגשים קרובים


פרטי איש הקשר

  • בית ספר לבישול אטיליו

    אטיליו - בית ספר לבישול, Yoni Netanyahu Street, Or Yehuda, Israel

    03-6887337

    office@attilio.co.il


bottom of page